Whey protein – hvad skal jeg vælge

whey protein

Når man træner, så er det meget almindeligt er man supplerer sit indtag at protein med eksempelvis en proteindrik. Denne drik hjælper med at tilføje protein til kroppen, som er nødvendigt for at opbygge muskler.

Whey protein

Whey protein, på dansk valleprotein, er udvundet af mælk og er den mest almindelige form for proteinpulver, som man kan finde på markedet. Whey protein købes typisk i pulverform fra 30 grams poser op til adskillige kilo i bøtter. Pulveret kan blandes med vand eller mælk, omrystes og straks derefter drikkes. Pulveret kommer med mange forskellige smagstilsætninger, som eksempelvis banan, chokolade, vanilje, mango og adskillige andre. Den mest populære smag har dog altid været chokoladen, som dermed også er den som man finder hos alle producenter.

Hvad skal jeg være opmærksom på

Når du skal købe proteinpulver, så er der flere ting, som du bør være opmærksom på. Naturligvis er der prisen, og de fleste vil gerne købe billigt proteinpulver, hvis den opfylder de krav, som man har til produktet. Dog er det ikke altid at det produkt, som ved første øjekast ligner det billigste rent faktisk også er det. Her er det vigtigt at man kigger nærmere på varedeklarationen, hvor du særligt skal være opmærksom på det reelle indhold af protein per 100 gram. Dette afslører nemlig helt basalt hvor meget protein du får for pengene.

Tager man et eksempel, så kan man måske finde 1 kilo af produkt A til kr. 149,-, hvor indholdet af protein er 70 gram, men produkt B købes til kr. 179,-, men her er indholdet 87 gram per 100 gram indhold. Regnestykket kommer til at se således ud.

A protein: 70 / 100 x 1000 = 700 gram per kilo
Dette giver en kilopris (for protein) på 212,86 kroner

B protein: 87 / 100 x 1000 = 870 gram per kilo
Dette giver en kilopris (for protein) på 205,75 kroner

Således viser det sig, at produkt B faktisk er billigere end A, når man kigger på indholdet.

Opblanding af proteinpulver

Et andet aspekt man bør kigge på er opblandingen af pulveret, og her kan der være stor forskel på mærkerne. Nogle mærker er efterlader næsten ingen klumper, mens andre næsten altid har klumper op af siden og i bunden af shakeren. Dette betyder naturligvis også, at der potentielt går noget proteinpulver til spilde i processen, og at produktet dermed bliver dyrere.

I alt er der mange facetter at kigge på i processen, og jeg vil her på siden løbende frigive nogle artikler, som fortæller lidt om mine erfaringer med de forskellige mærker samt hvilke tilbud du kan finde.